Stallet

Stallet

Säkerhet & Komfort

Vårt stall är byggt 2009 och har två delar, en uthyrningsdel & en ”privat” del där vi även hyr ut några av boxarna. Det finns totalt två spolspiltor, en solariespilta samt flera uppbindningsplatser i stallet. Vi har högt i tak, 3 m och våra boxar håller måtten 3,5*3,5 m. I den privata stalldelen finns även en fölbox med måtten 3,5*4,5 m samt en ponnybox för lite mindre ponnyer. Stallet är välventillerat med system från Sveaverken. Stallet har larm mot inbrott, kyla och brand & hela gården är klassad som ”Säker Hästgård”vilket gör vårt stall till ett av de säkraste stallen i landet.

Förutom de totalt 17 boxarna inne i stallet så har vi tre uteboxar där hästarna står med bästa tänkbara luft och alltid har något att titta på. Uteboxarna är stora (3,5*3,5 m samt två på 3*3,5m), har jättehögt i tak samt fönster. Övre luckan på boxdörren är stängbar. I uteboxarna finns eluppvärmda vattenkoppar så hästarna har tillgång till tempererat vatten året runt. Det finns även ett litet ”kallstall” med boxar i anslutning till ridhuset, ”Lilla stallet” som vi kallar det har egen uppvärmd sadelkammare samt egen foderförvaring.

Vi har även två mindre lösdrifter att tillgå vid behov. I dagsläget används dessa av våra egna hästar & hyrs inte ut.

Som hyresgäst på Bashults Gård får du hög service & mycket få pass! Hästarna får foder fyra ggr/dag och alla pass måndag-fredag ingår i
hyran. På helgerna delar hyresgästerna på morgonfodring och ut- och insläpp, övriga pass sköter vi. De få gånger om året vi åker bort är det hyresgästerna som delar/hjälps åt med passen i stallet. Morgonfodring & utsläpp röda dagar delar även hyresgästerna på.

Vi tecknar avtal med alla våra hyresgäster. Samtliga hyresgäster erhåller ett kompendium kring regler, rättigheter och skyldigheter.

En deposition om 600 kr erläggs vid bokning av box och återbetalas efter kontrakttidens slut
om städning av box & hage är utförd.

Hos oss betalar du en grundhyra (2140 kr för box inne, 1840 kr för utebox) och då ingår ovannämnda pass, box, plats för kraftfoder & ridutrustning, täckesservice (ett täcke på vid utsläpp samt av vid insläpp för hästarna inne i stallet) del i hage, ridhus & ridbana med hinder & dressyrstaket, galoppslinga samt tillgång till våra fina varma övervåning med gemensamma utymmen såsom kiosk, kök & tv-hörna mm.

Grovfoder (hösilage) samt strö köps på plats av oss. I dagsläget kan du välja på kutterspån, torv, lantbruksströ eller stallströpellets som strö. Vi använder oss i första hand av hösilage som grovfoder men kan med lite god framförhållning oftast ordna även hö om en häst absolut inte kan äta hösilage.

På gården finns även tvättmaskin för dina täcken, schabrak mm. Ett stort torkrum med avfuktare för blöta hästtäcken. Två sjukhagar med rejäla trästaket. Även en mindre rundcorall finns som kan användas för longering eller som sjukhage vid behov.

På gården finns det olika typer av hagar och vi erbjuder en större hage där det kan gå upp emot 5 hästar och utöver det hagar för en och en samt ett par hagar där de kan gå två och två.

Vi erbjuder även sommarbete i den mån vi kan.