Ridanläggningen

Ridsport

Hästarna & Stallet

EN MODERN HÄSTANLÄGGNING

Välkommen

Välkommen till hästarna & stallet. Här under flikarna kan du läsa bla om hur det är att ha häst uppstallad på Bashults Gård, detta finner du under rubriken stallet.

Är du nyfiken på själva anläggningen, ridhus, ridbana, galoppslinga mm. Då går du in under fliken anläggningen.

Vi har knutit några tränare som vi gillar till vår anläggning, vill du veta vilka går du in under tränare.

Vill du se bilder på våra egna hästar & de övriga fina hästarna som står på vår gård så kika in under rubriken hästarna.
Glöm inte klicka in på nyheter så ser du vad som är på gång´, om det finns boxplatser lediga och när vi tex anordnar pay & jump. Länkar till nyheter finner du i huvudmenyn under rubriken ”Ridanläggningen”!

Ridhus & bana

Ridhus eller ridbana

Ridhus & bana

På vår anläggning finner du idag ett ridhus med måtten 20*46 m en stor paddock med måtten 40*85 m samt en ”sk. galoppslinga” på ca 900 m. Vi har även en mindre rundcorall som håller måttet 10 m i diameter. Anläggningen är först och främst till för alla oss som står här men det går bra att komma utifrån också! Se priser nedan.

Det finns hinder både i ridhuset och i paddocken samt ett dressyrstaket till paddocken som går att bygga med måtten 20*40 m eller 20*60 m.

Vår paddock består av underlaget Terra-tex. Terra-Tex är ett material av fin fin typ sandstrandssand där man blandar i ett syntetiskt textilmaterial. Detta är otroligt härligt att rida på! Nästan helt tyst och härligt sviktande.

Paddocken passar även utmärkt för hoppträning i grupp!

Vår galoppslinga är en konditionsbana med ett underlag bestående av stenmjöl och gjutgrus. Perfekt att träna tex intervallträning på.

Underlaget i ridhuset består av stenmjöl och sand som är uppblandat med sågspån. I ridhuset finns speglar och musikanläggning. Här anordnar vi även löshoppning med jämna mellanrum. Se kalender.

Märk väl att vi har olika underlag på vår anläggning! Detta för att hästarna ska få så stor variation som möjligt på de underlag som de dagligen arbetar på, dvs ett varierat jobb på olika underlag i kombination med naturens egna.

Priser för er utifrån

Ridhus, ridbana, galoppslinga enstaka tillfälle 100 kr

Ridhus eller ridbana

Hel månad 350 kr Tre månader 950 kr Sex månader 1700 kr Helår 3100 kr

Anläggningskort (ridhus, ridbana & galoppslinga)

Hel månad 475 kr

Galoppslinga

Hel månad 200 kr

Alla priser är per person! Medryttare till person som löst avgift kan köpa in sig för 150 kr/månad.
Att hyra hela ridhuset eller ridbanan eller galoppslingan kostar 250 kr per påbörjad timme.

All betalning ser i förskott från den 1:a varje månad. Bg 376-5476.
Alla kontakter för överenskommelse av ridning på anläggningen eller hyra av ridhus, ridbana mm ska alltid och kan endast ske genom Angelica på 0702-19 24 19 eller angelica@bashultsgard.se
OBS!! Alla hästar som kommer till anläggningen ska vara friska!!

Galleri

Bashults Gård

Galleri

Stallet

Stallet

Säkerhet & Komfort

Vårt stall är byggt 2009 och har två delar, en uthyrningsdel & en ”privat” del där vi även hyr ut några av boxarna. Det finns totalt två spolspiltor, en solariespilta samt flera uppbindningsplatser i stallet. Vi har högt i tak, 3 m och våra boxar håller måtten 3,5*3,5 m. I den privata stalldelen finns även en fölbox med måtten 3,5*4,5 m samt en ponnybox för lite mindre ponnyer. Stallet är välventillerat med system från Sveaverken. Stallet har larm mot inbrott, kyla och brand & hela gården är klassad som ”Säker Hästgård”vilket gör vårt stall till ett av de säkraste stallen i landet.

Förutom de totalt 17 boxarna inne i stallet så har vi tre uteboxar där hästarna står med bästa tänkbara luft och alltid har något att titta på. Uteboxarna är stora (3,5*3,5 m samt två på 3*3,5m), har jättehögt i tak samt fönster. Övre luckan på boxdörren är stängbar. I uteboxarna finns eluppvärmda vattenkoppar så hästarna har tillgång till tempererat vatten året runt. Det finns även ett litet ”kallstall” med boxar i anslutning till ridhuset, ”Lilla stallet” som vi kallar det har egen uppvärmd sadelkammare samt egen foderförvaring.

Vi har även två mindre lösdrifter att tillgå vid behov. I dagsläget används dessa av våra egna hästar & hyrs inte ut.

Som hyresgäst på Bashults Gård får du hög service & mycket få pass! Hästarna får foder fyra ggr/dag och alla pass måndag-fredag ingår i
hyran. På helgerna delar hyresgästerna på morgonfodring och ut- och insläpp, övriga pass sköter vi. De få gånger om året vi åker bort är det hyresgästerna som delar/hjälps åt med passen i stallet. Morgonfodring & utsläpp röda dagar delar även hyresgästerna på.

Vi tecknar avtal med alla våra hyresgäster. Samtliga hyresgäster erhåller ett kompendium kring regler, rättigheter och skyldigheter.

En deposition om 600 kr erläggs vid bokning av box och återbetalas efter kontrakttidens slut
om städning av box & hage är utförd.

Hos oss betalar du en grundhyra (2140 kr för box inne, 1840 kr för utebox) och då ingår ovannämnda pass, box, plats för kraftfoder & ridutrustning, täckesservice (ett täcke på vid utsläpp samt av vid insläpp för hästarna inne i stallet) del i hage, ridhus & ridbana med hinder & dressyrstaket, galoppslinga samt tillgång till våra fina varma övervåning med gemensamma utymmen såsom kiosk, kök & tv-hörna mm.

Grovfoder (hösilage) samt strö köps på plats av oss. I dagsläget kan du välja på kutterspån, torv, lantbruksströ eller stallströpellets som strö. Vi använder oss i första hand av hösilage som grovfoder men kan med lite god framförhållning oftast ordna även hö om en häst absolut inte kan äta hösilage.

På gården finns även tvättmaskin för dina täcken, schabrak mm. Ett stort torkrum med avfuktare för blöta hästtäcken. Två sjukhagar med rejäla trästaket. Även en mindre rundcorall finns som kan användas för longering eller som sjukhage vid behov.

På gården finns det olika typer av hagar och vi erbjuder en större hage där det kan gå upp emot 5 hästar och utöver det hagar för en och en samt ett par hagar där de kan gå två och två.

Vi erbjuder även sommarbete i den mån vi kan.

Tränare

Gruppträning & Privatlektioner

Tränare

 

DRESSYRTRÄNING

Piroschka Fasching

”Piven” kommer till oss varannan tisdag, vi rider 30 eller 45 min privatlektion.

Piven är en otroligt omtyckt tränare på alla nivåer som vi har förmånen att samarbeta med. Vill du vara med så anmäler du dig från gång till gång och anmälan är bindande 1 vecka innan träningsdag. Är du intresserad av att vara med kontaktar du vår hyresgäst Victoria Fejes.

 

 

HOPPTRÄNING I GRUPP

Anne Eriksson

Anne kommer till oss ungefär var tredje vecka och har hoppträning i grupp.

Är du intresserad kontaktar du Sanna Ottosson via Facebook / Messenger.